divendres, 7 de març del 2008

NARUM...... El Círculo Blanco


En un món on el blanc potser negre i el negre blanc,on els sentiments i la magia es confonen, on els bons no són tan bons i els dolents no tan dolents….Narum empren un llarg camí desde la Terra cercant resposta a una sèrie de visions que giren al voltant d’un inmens cercle blanc…

“Otra vez había tenido aquella extraña visión. Al principio, Narum no se había preocupado por ellas, pero ahora ya le estaban inquietando un poco. Desde hacía unos años que había empezado a tenerlas y progresivamente se habían hecho más frecuentes hasta el punto que ya no pensaba en otra cosa.”

Així comença la novel·la de ciència-ficció que ha escrit en Joan Pahissa, exalumne de l’institut que va deixar una emprenta entranyable a tots els que vam tenir la sort de conèixer.

Enhorabona Joan.

dijous, 6 de març del 2008

Fonts d'informació en línia

Si no teniu un diccionari ni una enciclopèdia a mà, i necessiteu fer una cerca que sigui fiable, actual i rellevant, podeu visitar alguna de les obres de referència en línia que esmentem a continuació:

El portal educatiu edu365, especialment recomanat per ús de l'alumnat que estigui registrat.

Els usuaris i les usuàries de la xtec, podem accedir als serveis del Grec.Net
(Grup Enciclopèdia Catalana), per consultar l'Enciclopèdia i el Diccionari



El diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans,DIEC
El diccionario de la Real Academia Española, RAC
El diccionari multilingüe català, castellà, anglès, francès i alemany, dE
L'Enciclopèdia Britànica permet l'accés als seus continguts on line,
L'Enciclonet permet fer cerques especialitzades en art, literatura, humanitats, ciència i tecnologia,...
I sense oblidar la tan utilitzada Viquipèdia


diumenge, 2 de març del 2008

Catàleg de la biblioteca


Des del curs passat , com potser ja sabeu, el nostre centre està integrat al Puntedu, programa de millora de les biblioteques escolars dels centres d'ensenyament de primària i de secundària.

Una conseqüència és poder disposar de l'aplicatiu informàtic- Epèrgam- que permet gestionar i catalogar el fons bibliogràfic de la biblioteca.

La tasca de catalogació és entretinguda i comporta el seu temps: en aquests moments anem pel catàleg número 3500, i a la biblioteca hi han uns 8000 exemplars...

D'altra banda, la vessant de consulta de l'Epèrgam, a part de permetre consultar el catàleg, incorpora algunes funcionalitats per incentivar l'ús de la biblioteca per part de la comunitat educativa: notícies de novetats, comentaris de llibres fets per l'alumnat, ...
Podeu accedir-hi des de qualsevol ordinador, clicant aquesta adreça.